"Aikido u čovjeku ne budi agresivnost i ne zavarava ga da je dobio izuzetnu snagu i moć, već ga vraća prirodi i njenim zakonima"- Bindokan dojo se trudi povezati efikasnost tradicije sa modernim pristupom metodologije aikida.

Djelatnost

Organiziranje i provođenje redovitih sustavnih treninga članova te predavanja,seminara i prikaza Aikido vještine u svrhu promidžbe i razvoja aikida u Hrvatskoj. Društvo surađuje s organizacijama, društvima, klubovima i pojedincima čiji su ciljevi slični ciljevima Društva. Također društvo surađuje s pojedincima kroz različite oblike rada. Poduzimaju se mjere i stvaraju uvjeti za unaprijeđivanje stručnog rada. Upravljanje objektima kojima je Društvo vlasnik ili korisnik. Uz to Društvo provodi poduku i trening djece i mladeži. Ukupna aktivnost Društva se svodi na poticanje razumijevanja i usvajanje etičkih vrijednosti kroz bavljenje aikidom.

Ciljevi

Društvo je osnovano u cilju promicanja aikido vještine na područiju Slavonije i Baranje. Kako bi razvijao i unaprjeđivao aikido vještinu poštujući tradiciju aikido samoobrane. To se pokušava postići uz moderan pristup metodologiji aikida dok se istodobno radi na razvijanju sklada i njene manifestacije kroz um i tijelo. Cilj za članove je spoznaja samoga sebe kroz disciplinu te uklađivanje s okolinom. Širimo ideje samorazvoja za dobrobit sviju.

Projekti

Zajedničkim sanagama protiv nasilja u školama i na ulicama su primarni ciljevi našeg Društva u kome se stavljaju u prvi red moralne i etičke principe u borilačkim vještinama. Naime, svjesni samo da je porast nasilja među mladima sve više prisutan, a aikido je jedna od najidealnijih borilačkih vještina u kojoj se napadač nemora nužno zaustaviti upotrebom pretjerane fizičke sile i dovesti do ozljeda. Namjernim ozljeđivanjem čovjeka, čovjek sebi stvara neprijatelja, stoga aikido nudi izbjegavanje napada, kontrolu napadača polugama i u krajnjem slučaju obranu od više napadača. Projekte provodimo u školama i na raznim manifestacija kojih organiziramo mi ili u suradnji sa drugim društvima ili sudjelujući kao gosti.

Donacije

Kako je Društvo neprofitna organizacija, stoga je osim članarine, neophoda donacija i sponzorstva da bi Društvo nesmetano radilo, stoga ovim putem molimo pojedince i organizacije za financijsku potporu našim projektima kojima je cilj promicanja ne nasilja među mladima. Kao znak zahvalnost na tom činu dobre volje otvaramo mogućnost isticanja Vašeg znaka, naziva ili imena na prikladnom mjestu našeg internet portala.

Donacije se koriste isključivo u sljedeće svrhe:

  • Ulaganje i nabavka opreme radi povećanjakvalitete u radu sa učenicima (tatami, drveno naoržanje za treniranje, uredski materija i oprema)
  • Organizacija i provedba projekata za rad s mladima (seminari, treninzi, edukacije, prikazi)
  • Informiranje mladih i ostalih koji su zainteresirani za bavljenje Aikidom (brošure, plakati, promocija)

Donacije za potporu rada Društva možete izvršiti uplatom na naš račun:

Aikido Društvo Slavonija, Hrvatskih branitelja 6, Valpovo 31550, Hrvatska

Žiro račun; IBAN: HR0623400091110427312

Copyright (c) 2014 Aikido Društvo Slavonija. All rights reserved. Design by ML

InfoNET hosting